ELS GUIAMETS

  Die deutsche Seite ist noch im Aufbau. Wo noch nicht geschehen, werden die englischen Inhalte nach und nach durch deutsche ersetzt. Danke für Ihr Verständnis.

Els Guiamets
BENVINGUDA AIGUA

Entre Falset, Marçà, els Guiamets, Capçanes i el Masroig es concentra gairebé la meitat de la superfície dedicada a la vinya del territori de la DO Montsant. La construcció del pantà ha estat una de les fites més importants de la història recent. Es va començar a construir el 1951, fet que va contribuir a augmentar la població. A més de proveir el reg dels Guiamets, el Masroig, la Serra d'Almos i Garcia representa un atractiu turístic més de la zona.
El Celler Cooperatiu dels Guiamets fou fundat l'any 1917 i disposa de moderns aparells per a l'elaboració dels vins, sobretot negres i blancs, així com petites quantitats de mistela.

Avui a la Denominació d’Origen Montsant la majoria de les plantacions de vinyes s’emparren, la qual cosa facilita el conreu i la mecanització. Amb els emparrats s’aconsegueix recollir els sarments formant una paret continua de vegetació. Mitjançant la poda en sec d’hivern i la posterior poda en verd d’estiu es pot controlar la producció i construir una coberta vegetal amb suficient obertura perquè puguin penetrar els raigs solars, cosa que facilita la maduració del raïm i a la vegada s’aconsegueix la ventilació necessària per evitar el desenvolupament de malalties.

Audio-Inhalte: