LA MORERA DE MONTSANT

  Die deutsche Seite ist noch im Aufbau. Wo noch nicht geschehen, werden die englischen Inhalte nach und nach durch deutsche ersetzt. Danke für Ihr Verständnis.

La Morera de Montsant
A PEU DE MONTSANT

A les acaballes del segle XII , quan es fundà Escaladei, la serralada de Montsant ja era un refugi d’ermitans: gairebé feia una cinquantena d’anys o més que hi havia vida eremita. Així doncs, la muntanya era poblada d’eremites i edificacions dedicades al culte que es troben escampades per la muntanya.

L’original relleu del massís és format per un gran bloc de conglomerats calcaris alternat amb capes d’argila i gresos. L’erosió ha fet que en els conglomerats hi hagin aparegut nombroses coves i avencs. En alguns trams s’hi han format profunds gorgs de gran bellesa i espectacularitat. Per altra banda, el paisatge vegetal del Montsant està compost de formacions arbustives i herbàcies acompanyades de pi blanc. La varietat d’ambients dóna un gran diversitat d’espècies, un dels poblaments més rics de Catalunya, amb rapinyaires, com el falcó pelegrí; mamífers, com el turó, la mostela, el porc senglar i la geneta, o rèptils, com l’escurçó ibèric. Del patrimoni arquitectònic cal destacar les ruïnes de la cartoixa d’Escaladei i l’ermita romànica de Sant Bartomeu.

El 30 d’abril de 2002 es va declarar el Montsant parc natural. Des de la seva creació ha portat a terme una important tasca d’arranjament d’espais i zones de lleure així com la creació d’itineraris ambientals. A la Morera de Montsant es troba la seu i l’oficina d’informació del parc.

Audio-Inhalte: