Neix la nova associació privada "Priorat enoturisme"

Turismo interior Tarragona

 

Neix Priorat Enoturisme, una entitat privada que persegueix la millora i la promoció de l’oferta turística de la comarca
** Ja s’hi han associat una trentena d’empreses, entre les quals hi ha allotjaments, cellers, restaurants i fins i tot agències de viatges **

Una trentena d’empreses del Priorat (entre els quals hi ha allotjaments rurals, cellers, restaurants, molins d’oli, empreses de guiatge i agències de viatges) han decidit constituir plegats l’Associació Priorat Enoturisme de cara a unir esforços en la millora i promoció de l’oferta turística de la comarca. Entre d’altres objectius, la iniciativa busca aglutinar tota l’oferta turística de la comarca sota la marca Priorat Enoturisme, aprofitant la tendència creixent d’aquest tipus de turisme i el potencial del Priorat en aquest terreny.

Aquesta iniciativa (privada al 100%) arriba justament quan es compleixen 25 anys de l’obertura de la primera casa rural que hi va haver a la comarca i que, de fet, va ser també la primera de la demarcació de Tarragona. Precisament, la iniciativa d’agrupar sota un únic paraigua tots aquells agents que, al Priorat, impulsen l’enoturisme i el turisme rural ha partit dels allotjaments rurals, fins ara constituïts en l’Associació de Petits Hotels i Cases Rurals del Priorat.

La seva idea no és cap altra que generar complicitats amb altres sectors per acabar creant un producte turístic innovador que sigui més competitiu, que permeti prolongar les estades i adaptar les estratègies de promoció i comercialització als nous escenaris turístics, cada cop més canviants.

L’estratègia de posicionament al mercat d’aquesta nova entitat privada consistirà en la creació d’experiències enoturístiques innovadores que ofereixin una nova manera de conèixer el Priorat, els vins, la gastronomia i el seu paisatge. Tot plegat passa per potenciar la venda online a través d’un portal propi de referència, on sigui possible contractar i fer reserves en allotjaments, restaurants, activitats, visites a cellers, paquets de cap de setmana, tastos de vins i olis i tot l’ampli ventall de l’oferta dissenyada. Un cop l’entitat ja s’ha constituït, la idea és tenir les primeres ofertes i la plataforma online en marxa a la primavera.

Entre les empreses associades, una quinzena són allotjaments rurals, destacant també la inscripció d’una desena de cellers, entre els quals hi ha particulars de tota manera i cooperatives molt representatives de la comarca, com és el cas de Falset, Capçanes, el Masroig o la Vinícola del Priorat.

En aquests moments, la inscripció a l’associació Priorat Enoturisme segueix oberta a tots aquells agents de la comarca que treballen en l’enoturisme i vulguin sumar-se a la iniciativa en un moment en què el turisme rural es planteja els reptes d’arribar a nous mercats i de desestacionalitzar la demanda.

Per a més informació o entrevistes, podeu trucar
al següent telèfon:
620038175 / 977828310 (Isabel Vilà)LLISTA D’EMPRESES ASSOCIADES

CAL TORNER
EL BROGIT
CELLER EL MASROIG
PORTAL DEL PRIORAT
SANGENÍS I VAQUÉ
VINICOLA DEL PRIORAT
MAS DEL SALIN
CAL PORXO
BUIL & GINÉ
BURGOS PORTA
MAS D’EN GREGORI
TORRES
EL CAIRAT
HOTEL SPORT
MAS TRUCAFORT
MOLÍ MIRÓ CUBELLS
CELLER DE CAPÇANES
POPULETUS
CAL PORRERÀ
CAL LLOP
MAS FIGUERES
MAS ARDÈVOL
CAL GIRALT
CAL COMPTE
HOTELET ELS PÀMPOLS
CA LA LOLA
CA L’ALEIXA
CELLER COOPERATIU DE FALSET
CAN PEIRÍ
APARTAMENTS TURÍSTICIS BARONIA