Priorat i turisme de reunions a la Fira EIBTM

ReunionsHostalSport0_1.jpg
El Priorat promociona les “reunions entre paisatges del vi” a la fira EIBTM, a Barcelona

El Consell Comarcal del Priorat i l’Ajuntament de Falset han promocionat a la fira EIBTM de Barcelona el turisme de negocis al Priorat, a través de la Fundació Castell del Vi i en col·laboració amb l’Hotel- Hostal Sport. La promoció s’ha realitzat amb accions directes amb altres operadors presents a la fira des de l’stand N500 al Catalunya Convention Bureau, i mitjançant una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí al Media Center, que ha anat a càrrec de David Esteller, tècnic de Turisme del Priorat.

Amb el lema “Reunions entre paisatges del vi”, Turisme del Priorat vol atraure nous segments de mercat a la comarca i potenciar el turisme de negocis al costat de l’enoturisme. Entre “les raons per venir i els motius per tornar”, David Esteller ha enumerat les següents potencialitats del Priorat:

- Un paisatge natural que optarà a ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco

- Uns vins (DO Montsant i DOQ Priorat) que prestigien la comarca. “El vi del Priorat no s’entén sense el seu paisatge” ha concretat David Esteller.

- El vi, també, com a element socialitzador i cohesionador, que permet a les empreses combinar feina i oci: reunions empresarials compartides amb tastos i visites a cellers

- Una experiència gastronòmica excel·lent. Amb establiments reconeguts per la Guia Michelin i altres dins la marca Slow Food, amb productes de qualitat i plats típics de cuina prioratina

- Un gran patrimoni cultural, des del poble de Siurana amb vistes de postal de la comarca a la mística Cartoixa d’Scala Dei

Per Turisme del Priorat, tots aquests actius ofereixen una experiencia única a la comarca, que disposa de propostes enoturístiques diverses per compaginar amb el turisme de negocis, com ara visitar el museu interpretatiu Castell del Vi, els cellers visitables (45) i molins d’oli (6), gaudir de les rutes dels Paisatges del vi o els Camins del vi.

A més, el Priorat disposa d’espais singulars com la sala de l’absís del Castell del Vi o el Saló de les Voltes de l’Hotel-Hostal Sport per acollir reunions, workshop’s o altres activitats empresarials. A banda cal tenir en compte que la comarca disposa de 700 places d’allotjament, 28 de les quals estan a l’Hotel-Hostal Sport, a Falset.

Des de Turisme del Priorat s’ha posat l’accent també en la proximitat de la comarca amb Barcelona, a només 1h 30 min en vehicle privat, de manera que el repte està en establir nous vincles amb les agències que gestionen el turisme de negocis a la capital catalana.