ELS GUIAMETS

BENVINGUDA AIGUA

Entre Falset, Marçà, els Guiamets, Capçanes i el Masroig es concentra gairebé la meitat de la superfície dedicada a la vinya del territori de la DO Montsant. La construcció del pantà ha estat una de les fites més importants de la història recent. Es va començar a construir el 1951, fet que va contribuir a augmentar la població. A més de proveir el reg dels Guiamets, el Masroig, la Serra d'Almos i Garcia representa un atractiu turístic més de la zona.
El Celler Cooperatiu dels Guiamets fou fundat l'any 1917 i disposa de moderns aparells per a l'elaboració dels vins, sobretot negres i blancs, així com petites quantitats de mistela.

Avui a la Denominació d’Origen Montsant la majoria de les plantacions de vinyes s’emparren, la qual cosa facilita el conreu i la mecanització. Amb els emparrats s’aconsegueix recollir els sarments formant una paret continua de vegetació. Mitjançant la poda en sec d’hivern i la posterior poda en verd d’estiu es pot controlar la producció i construir una coberta vegetal amb suficient obertura perquè puguin penetrar els raigs solars, cosa que facilita la maduració del raïm i a la vegada s’aconsegueix la ventilació necessària per evitar el desenvolupament de malalties.

Paissatge del vi
DO Montsant
Audios
Fichier audio