LA FIGUERA

TOT UN ESPECTACLE!

El poble de la Figuera es troba en una posició enlairada des on es pot gaudir d'un panorama impressionant; se’l coneix com el sentinella del Priorat.

La Figuera s'ha convertit en un lloc d’estiueig i segona residència, això fa que els estius i caps de setmana el poble recuperi el moviment i la vitalitat. En cal destacar el seu entorn, els miradors naturals que permeten admirar magnífics paisatges i els racons i indrets que fan d'aquesta petita població un lloc digne de visitar. Un lloc d'interès dins del terme és l’ indret conegut com els Colls de Solans, no gaire lluny del poble, des d’on s’albira una perspectiva única de tota la comarca i és conegut com el Balcó del Priorat. Un altre lloc interessant és l'ermita de Sant Pau, situada al nord-oest de la població, a uns 2,5 km. A l'ermita és venerada la Mare de Déu de la Mola, de molta devoció entre els pobles veïns. A uns 500 m de l'ermita cap a l'oest, en direcció a la punta de la muntanya, es pot visitar el que fou lloc de comandament de l'exèrcit republicà durant la batalla de l'Ebre.

Per les seves condicions climàtiques, les plantacions de ceps són gairebé en la totalitat del terme, de la varietat garnatxa, que dóna uns vins de qualitat exquisida, suaus i de gust característic. L’oli, per la seva banda, està emparat sota la Denominació d'Origen Protegida Siurana.

Paissatge del vi
DO Montsant
Audios
Fichier audio