LA MORERA DE MONTSANT

La Morera de Montsant
A PEU DE MONTSANT

A les acaballes del segle XII , quan es fundà Escaladei, la serralada de Montsant ja era un refugi d’ermitans: gairebé feia una cinquantena d’anys o més que hi havia vida eremita. Així doncs, la muntanya era poblada d’eremites i edificacions dedicades al culte que es troben escampades per la muntanya.

L’original relleu del massís és format per un gran bloc de conglomerats calcaris alternat amb capes d’argila i gresos. L’erosió ha fet que en els conglomerats hi hagin aparegut nombroses coves i avencs. En alguns trams s’hi han format profunds gorgs de gran bellesa i espectacularitat. Per altra banda, el paisatge vegetal del Montsant està compost de formacions arbustives i herbàcies acompanyades de pi blanc. La varietat d’ambients dóna un gran diversitat d’espècies, un dels poblaments més rics de Catalunya, amb rapinyaires, com el falcó pelegrí; mamífers, com el turó, la mostela, el porc senglar i la geneta, o rèptils, com l’escurçó ibèric. Del patrimoni arquitectònic cal destacar les ruïnes de la cartoixa d’Escaladei i l’ermita romànica de Sant Bartomeu.

El 30 d’abril de 2002 es va declarar el Montsant parc natural. Des de la seva creació ha portat a terme una important tasca d’arranjament d’espais i zones de lleure així com la creació d’itineraris ambientals. A la Morera de Montsant es troba la seu i l’oficina d’informació del parc.

Audios: 
 

Continguts relacionats

Municipi

Restaurant

El Restaurant del BalcóPension-restaurantLa Morera de MontsantCarretera d'Scaladei, 2977 827 211 e-mail Web
El Rebost De La CartoixaRestaurant-BarEscaladeiRambla Cartoixa, 15977 827 149 e-mail Web

Allotjament

Hotel Balcó del Priorat***La Morera de MontsantHôtel-RestaurantBonrepòs, 17 B977 827 211 e-mail Web

Celler

Celler La Conreria d'Scala DeiDOQ PrioratEscaladeiMitja Galta, s/n (Finca Les Brugueres) | Escaladei977 827 055 e-mail Web
Celler Joan AmetllerDOQ PrioratLa Morera de MontsantFinca Mas del Mustardo, s/n. Ctra. de La Morera de Montsant a Cornudella de Montsant. km. 3,2663 456 696 e-mail Web

Punt d'interès

Ruta