CABACÉS

L'OLI UN TRESOR PER ALS SENTITS

A Cabacés els principals conreus són l’olivera i l’ametller, a més de la vinya, l’avellana, i la fruita dolça, però l’olivera destaca sobre les altres. Aquí es produeix un dels millors olis del món que ha estat premiat en diverses ocasions. Cabacés també produeix oli ecològic.

Anualment se celebra la fira de l’oli, que està agafant molta importància i per la qual s’hi passeja gent d’arreu per proveir-se de l’oli de tot l’any.
L'ermita de la Foia és la més important que es troba dins del terme de Cabacés, de molta devoció popular. Està situada a 560 m d'altitud damunt d’una cabalosa font. És interessant l’edifici d'estil barroc popular del s. XVIII. La tradició atribueix a aquest paratge una antiga dedicació eremítica.

El Pont Vell, situat a uns 4 km del poble en direcció a la Bisbal de Falset és de pedra amb un arc central i dos laterals sobre unes roques. La tradició l'atribueix a l'època romana, però el bon estat de conservació i les marques dels picapedrers fan pensar que és una construcció medieval.

Paissatge del vi
DO Montsant
Audios
Audiodatei