Olivenölmühle von Margalef. Centre d’Interpretació de les Economies Productives de Montsant reobre les seves portes

die besten Weinregionen in spanien

Des del Parc Natural de Montsant us informem que a partir del dissabte 2 de març torna a obrir les seves portes el Molí d’Oli de Margalef. Centre d’Interpretació de les Economies Productives de Montsant. Aquest Centre és un equipament d’ús públic del Parc Natural de Montsant destinat a divulgar el procés d’elaboració i usos de l’oli, una de les principals economies del territori. L’edifici era un antic molí d’oli construït el 1933 i que va funcionar fins a la dècada de 1960, el qual va conservar la maquinària original pràcticament intacta. L’objectiu del Centre d’Interpretació és convidar al públic a reflexionar sobre l’evolució del paisatge de Montsant i l’acció humana sobre el territori, sensibilitzar-lo sobre la sostenibilitat del sector oleícola i incentivar-lo a consumir un producte de prestigi i de cultiu majoritari en els municipis del Parc Natural.

Es tracta que el visitant conegui mitjançant un itinerari autoguiat el procés d’elaboració de l’oli a partir d’experimentar l’entrada a un molí en funcionament. A l’equipament també es projecta l’audiovisual “Els fruits de la terra” que presenta el Parc Natural de Montsant i quin ha estat i és són els paisatges dominants a la serra, fent un especial incís en els usos i aprofitaments relacionats amb l’oli i el cultiu de l’olivera.

A més, hi podreu adquirir tots les marques d’oli de les cooperatives dels municipis del Parc Natural.

El Centre és a la vegada Punt d’Informació del Parc Natural de Montsant i està previst que en breu pugui ofertar més activitats relacionades.

Es poden concertar visites guiades per a grups.

Preu de l’entrada individual: 2 € (Grups superiors a 20 persones: 1,6 €)

Horari del 2 de març fins el 16 de juny:

Dissabte: de 10 a 14,30 h. i de 16,30 a 18,30 h.
Diumenge: de 10 a 14,30 h.
(La segona quinzena de juny el molí romandrà tancat)

Més informació:
Molí d’Oli de Margalef. Centre d’Interpretació de les Economies Productives de Montsant

C. Molins, 60 – 43371 Margalef - Tel.: 977 819 825 – 977 827 310

c/e: juan.ribera@gencat.cat

Web