logo carta del paisatgeSignatura de la Carta del Paisatge del Priorat dijous vinent (dia 4 d’octubre) al castell de Falset

** L’acte serà presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i comptarà amb la presència dels alcaldes i els agents impulsors de la comarca **

El castell de Falset acollirà dijous vinent (4 d’octubre), a les 12 del migdia, la signatura de la Carta del Paisatge del Priorat. La signatura d’aquest Pacte pel paisatge del Priorat serà presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, i entre els agents impulsors signants s’hi troben el Consell Comarcal del Priorat (com a promotor); la majoria d’ajuntaments de la comarca; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; la Diputació de Tarragona; la DOQ Priorat; la DO Montsant; la DO Siurana; el Parc Natural de la Serra de Montsant; el Consorci de la Serra de Llaberia; l’associació Prioritat i PIMEC Priorat.

Alhora, són més d’un centenar les entitats i particulars que (tot i que no en són agents impulsors) s’han adherit al Pacte pel paisatge i han assumit compromisos concrets. Un fet que evidencia l’ampli consens social que, després d’anys de treball i de participació ciutadana, ha aconseguit la Carta del Paisatge, concebut com un document que, malgrat no tenir caràcter normatiu, té com a objectius la protecció, ordenació, millora i valoració dels paisatges de la comarca.

La Carta del Paisatge és, doncs, un document de caràcter públic al qual s’han adherit, voluntàriament, institucions, entitats i, fins i tot, particulars en un projecte que considera els paisatges del Priorat com un dels seus elements identitaris més importants però, alhora, com un recurs econòmic i de desenvolupament local de primer ordre.

En paraules de Cèsar López, president del Consell Comarcal del Priorat, la signatura del proper dijous “culmina un llarg procés de definició d’objectius i accions en pro del paisatge de la comarca, però alhora suposarà l’inici d’un procés tan o més important que el que tanquem: l’execució dels compromisos que entitats, públiques i privades, i particulars ens hem plantejat”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha volgut amb la seva presència donar la major solemnitat a l’acte, tenint en consideració que la Carta del Paisatge ha comptat sempre el suport de la conselleria i, molt especialment, d’instàncies de la Generalitat com són l’Observatori del Paisatge de la Generalitat de Catalunya.

A falta del tancament protocol•lari definitiu, el conseller té previst arribar a Falset a dos quarts de 10 del matí i entrevistar-se amb els representants del Consell Comarcal del Priorat. Tot seguit, es desplaçarà al Castell de Falset, on mantindrà una reunió amb els alcaldes de la comarca. La signatura de la Carta del Paisatge, amb la presència dels seus agents impulsors, es durà a terme al final d’aquesta reunió, sobre les 12 hores.