El Priorat es promociona en el primer aniversari del Corte Inglés a Tarragona

Portadanotapremsa20_1.jpg
El Consell Comarcal impulsa una mostra de productes titulada “Comarca Priorat, cultura de qualitat”.

La comarca del Priorat es converteix, a partir d’aquest divendres, en una de les protagonistes de la celebració del primer aniversari del Corte Inglés a Tarragona. Fins a 255 productes de la comarca tindran presència en una mostra de gastronomia del Priorat que du per nom: “Comarca Priorat, cultura de qualitat”. L’exposició i venda dels productes prioratins estarà oberta al públic des d’aquest divendres dia 7 i fins al 22 d’octubre.

La idea de sumar-se al primer aniversari del Corte Inglés a Tarragona va partir del Consell Comarcal del Priorat que, finalment, ha materialitzat la iniciativa a través de la Fundació Castell del Vi, de Falset, de la qual la institució comarcal és soci fundador. Davant la bona resposta per part del Corte Inglés –que no ha tingut cap dubte a oferir gratuïtament un espai al Priorat–, els productors de la comarca tampoc no han volgut deixar passar aquesta oportunitat, i s’han sumat amb força a la Mostra organitzada.

Fins a 46 cellers de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat, 34 de la DO Montsant, 11 firmes oleícoles i altres 11 empreses gastronòmiques (de mel, pastisseria, xarcuteria artesana…) estaran presents a l’espai destinat a l’exposició i venda dels seus productes, a la planta sòtan, ben a prop de la zona gourmet i del supermercat.

La presència del Priorat al Corte Inglés, però, va més enllà d’un acte estrictament comercial. Així, a banda de l’espai d’exposició i venda, el Consell Comarcal disposarà durant aquests dies (entre el dia 7 i el 22 d’octubre) d’un punt d’informació turística de la comarca.

“Més enllà de les vendes directes que puguin fer els productors de la comarca, el que volem des del Consell Comarcal del Priorat és aprofitar per difondre la imatge d’un territori de qualitat que cal conéixer”, explica el president del Consell, Cèsar López. “És en aquesta línia de treball que vam creure que estar al Corte Inglés, amb motiu del seu primer aniversari, era una bona oportunitat”, afegeix el president.

És per això que, a més, el Corte Inglés ha inclòs en la seva agenda cultural d’aquest mes d’octubre diversos actes relacionats amb els productes del Priorat. Es tracta de tres tastos comentats, que es faran a la sala “Àmbit cultural” del centre comercial i que tindran com a protagonistes els vins de la DOQ Priorat, de la DO Montsant i els olis de la comarca (adscrits a la DOP Siurana).

El primer tast (“Els olis del Priorat”) tindrà lloc dilluns que ve (dia 10) a les 19 hores. El segon dels tastos (“Els vins de la DO Montsant”) s’ha programat per al dimarts dia 11 a la mateixa hora. I el tercer (“Els vins de la DOQ Priorat”), per al dia 20 d’octubre, també a les 19 hores.

Per a més informació o entrevistes amb el president del Consell Comarcal del Priorat, Cèsar López, podeu trucar al 661048582 o enviar un mail a comunicacio@priorat.cat, i us atendrem immediatament