T29_V2Y8150BX0.jpg
Els vins de les denominacions d’origen del Priorat, triomfadors a La Guia de Vins de Catalunya 2015 

Ø  Els premis a Millor Vi, Millor Vi Negre i Millor Vi Blanc han recaigut en cellers de la comarca

Ø  Els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant situen 45 i 31 vins, respectivament, entre els Top de la publicació 

Els vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant han estat premiats i reconeguts a la darrera edició de La Guia de Vins de Catalunya, la guia de referència catalana que des de fa 7 anys publiquen Sílvia Naranjo i Jordi Alcover.

El Millor Vi i Millor Vi Negre de la present edició ha estat Vi d’una sola bóta El Masdeu de Scala Dei 2011, de Cellers Scala Dei (DOQ Priorat), mentre que en la categoria de Millor Vi Blanc el premi ha estat concedit “ex aequo” als vins De Calpino 2013, de Mas de l’Abundància (DO Montsant), i Nunci Abocat 2011, de Celler Mas de les Pereres (DOQ Priorat).

A banda d’aquests premis cal fer constar que els 5 millors vins de La Guia de Vins de Catalunya són elaborats per cellers de les DO de la comarca del Priorat i que entre els vins Top de la publicació, vins que han superat els 9,50 punts sobre 10, s’hi troben 45 vins de la DOQ Priorat i 31 vins de la DO Montsant.

La qualitat dels vins de la comarca es fa palesa també en la nota mitjana que han rebut els cellers de totes dues DO, mitjana que s’extrau de les valoracions dels vins que hi han presentat. En aquest sentit, 33 elaboradors de la DOQ Priorat superen els 9 punts de nota mitjana, mentre que en el cas de la DO Montsant en són 21.

Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal del Priorat, apunta que “els magnífics resultats dels cellers de la comarca, en aquesta edició de La Guia de Vins i en anteriors, reconeixen la gran tasca de la gent que hi ha al darrere, i segueixen posicionant el Priorat com un referent d’excel·lència i qualitat en l’elaboració de vins i, per extensió, d’altres productes agroalimentaris”.

Al parer de Garcia, “és molt important que el reconeixement dels vins de la comarca arribi també, com està passant en els darrers anys, dels prescriptors catalans, a fi que els consum en el mercat de proximitat mantingui la tendència a l’alça”. Afegeix que “aquests reconeixements ajuden a augmentar l’interès dels consumidors pel Priorat, fet que incideix també positivament en un sector com el turisme”.