app10_1.jpg
El divendres dia 13 de juny es va presentar a la seu del Consell Comarcal del Priorat l’aplicació mòbil De la terra. Desenvolupada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), aquesta aplicació permet cercar productes agroalimentaris de la Conca de Barberà i el Priorat, trobar on comprar-los, buscar els establiments a través del mapa o al cercador i descobrir les activitats que ofereixen alguns punts de venda.

L’APP, que ja està operativa per a telèfons intel•ligents i tauletes i que es pot descarregar gratuïtament en les versions per a Android i iOS, té com a objectiu donar a conèixer els productes i productors de les dues comarques i, en darrer terme, afavorir i augmentar la venda directa o de proximitat. En aquest sentit, l’aplicació es planteja com una eina actual per ajudar a aconseguir presència davant els consumidors, turistes i visitants que utilitzen freqüentment els dispositius intel•ligents, i en definitiva posició, imatge i vendes finals.

De la terra inclou ja més de 300 productes, i la voluntat és que aquesta xifra vagi en augment. Precisament, en el transcurs de la presentació de l’APP, Cèsar López, vicepresident del Consell Comarcal del Priorat, ha animat els productors i establiments de la comarca a “sumar-se a aquesta iniciativa incloent els seus negocis i productes en aquesta aplicació, que potencia productes arrelats al territori, una aplicació de la qual en poden treure partit”.

De la terra és un acció de promoció que s’inclou en el projecte Innoactiva del SOC i que el Consell Comarcal del Priorat ha compartit durant el 2013 amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CFTC) i Concactiva. Per a Cèsar López, “aquesta aplicació és també un bon exemple de com podem col•laborar amb d’altres territoris per impulsar iniciatives conjuntes, algunes de les quals serien difícils de tirar endavant a títol individual”.