S'obren les inscripcions per la Ia Marató del Priorat

portada_cooperativa120_1.jpg
Dilluns 5 de maig s’obren les inscripcions per la I Marató del Priorat
Amb motiu de la Fira del Vi de les DO’s de la comarca, aquest cap de setmana ja es podran fer inscripcions presencials a l’estand que l’associació Dracsrunners instal·larà a Falset
L’associació Dracsrunners obrirà el proper dilluns 5 de maig el termini oficial per realitzar les inscripcions a la I Marató del Priorat a través del web www.maratodelpriorat.org. Els primers inscrits a la Marató, que tindrà lloc el dissabte 4 d’octubre de 2014, tindran avantatges de preu i rebran obsequis per gentilesa dels col·laboradors.
Dilluns que ve començaran les inscripcions a través de la xarxa, però coincidint amb la Fira del Vi de les DO’s de la comarca del Priorat que se celebra aquest cap de setmana, l’associació Dracsrunners instal·larà una carpa a Falset des de la qual es podran formalitzar les primeres inscripcions presencials a un preu de 35 euros per participant i un obsequi de regal: un bastó tècnic de muntanya TRAIL ANTISHOCK de la marca McKinley, patrocinat per Interesport Quinze Reus que col·labora amb l’organització de l’esdeveniment.
Tota la informació referent a les inscripcions es pot consultar al web de la I Marató del Priorat.

Neix amb la intenció de promoure turísticament el Priorat d’una manera lúdica i amb la pràctica de l’esport. Inspirada en Marathon du Medoc, que és una prova de la regió de Bordeus que ja ha celebrat l’edició número 29 i a on hi participen prop de 10.000 corredors d’arreu, es vol donar a conèixer el seu entorn, recorrent alguns del paratges més interessants, passant per alguns dels pobles més singulars i gaudint de la gastronomia i tradicions.
El Priorat és una comarca per viure sense presses. El seu paisatge opta a ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat i és un territori ple de valors des del patrimoni natural al gastronòmic i cultural, que convida a gaudir dels productes de la terra, com el vi i l’oli d’oliva verge extra. Amb motiu de la I Marató del Priorat, el 4 d’octubre de 2014, se simbolitzarà la simbiosi entre esport i enoturisme.
La sortida i l’arribada de la I Marató del Priorat seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà, a Falset. La cursa transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars. Es podrà escollir entre dues distàncies: la Marató i la Mitja Marató. Són proves exigents i cal tenir en compte que el Priorat no és una comarca plana. La cursa és de muntanya i, encara que no vol ser extremadament dura, tindrà uns 1.000 metres de desnivell positiu a la Marató i uns 500 més a la Mitja. Val a dir que l’organització donarà temps suficient perquè qualsevol participant les pugui acabar. Això significa que la Marató està oberta a tots els participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, excursionistes i corredors populars. Qualsevol aficionat amb un mínim de preparació i experiència pot completar alguna de les dues curses. Es donarà un marge de fins a 8 hores per realitzar la Marató i 5 per la Mitja. Com més preparat s’estigui, més es podrà gaudir de l’aventura. Ruta per camins de 5 termes municipals, coincidint amb la verema Un cop es doni l’inici a la Cooperativa de Falset, els corredors es dirigiran a buscar el camí del GR-174 que els portarà a Bellmunt del Priorat, d’aquí es dirigiran pel camí antic, travessant el riu Siurana, fins arribar a Gratallops. Aquí els participants de la mitja tornaran cap a Falset pel camí antic de Falset a Gratallops passant per el celler Mas Martinet. Els participants de la Marató es dirigiran cap a Torroja del Priorat seguint el GR-174. Des de Torroja se sortirà a buscar el Camí de Pinell, seguint pel Camí de la Rosa i el Camí dels Trossets, fins arribar a la localitat de Porrera. De Porrera es tornarà a Falset pel Camí dels Masos d’en Cubells entre d’altres.

Actualment, l’organització està treballant per tancar els dos recorreguts per tal de fer-los més atractius i accessibles per al conjunt de participants. La cursa, que tindrà lloc el 4 d’octubre i coincidirà amb la campanya de la verema, es vol fer compatible amb una activitat tan sacrificada i transcendental per al conjunt de la comarca, aprofitant també el seu atractiu. El recorregut estarà perfectament senyalitzat per voluntaris i també abalisat. Els quilòmetres estaran marcats en tot el recorregut. Hi haurà un equip de cap de cursa i un altre d’escombra per tal de controlar les proves, que s’encarregaran de què no quedi cap rastre de senyals ni deixalles en tot el recorregut. Des de la organització es procurarà conscienciar els participants que és fonamental el respecte per la natura i l’entorn. Tastos de vi i cultura Als punts d’avituallament, i amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i per descomptat de vi. No faltaran begudes isotòniques, aigua, gels i altres productes propis de les curses. També es podrà gaudir, amb l’oferiment dels ajuntaments de la zona i de les associacions, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on transiti la Marató. No faltarà la música en directe en cada avituallament, i altres activitats artístiques i creatives.

Qui ho desitgi podrà córrer disfressat per encara donar-li un toc més lúdic a la jornada. L’objectiu de la Marató no és altre que passar-ho bé, més enllà del temps necessari per realitzar-la. Una cursa amb premis La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. L’horari de sortida serà a les 9 del matí del dia 4 d’octubre i l’hora límit d’arribada, les 5 de la tarda. Es comptarà amb la següent infraestructura: - Punt d’informació - Servei de dutxes i lavabos - Zona d'aparcament - Guarda-roba - Fotografies i vídeo de cursa - Cronometratge amb xip - Servei de fisioteràpia - Zona Vip per als col·laboradors - I moltes altres sorpreses Hi hauran obsequis especials per als 3 primers classificats masculins i femenins de la general individual. Únicament hi haurà una classificació general. A més a més, s’ha considerat oportú obsequiar també: - Al primer corredor local del Priorat, tant femení com masculí. - A la colla disfressada “més autèntica” de les dues proves. Els premis seran en forma d’ampolles gegants de vi.
La bossa del corredor estarà formada per una samarreta tècnica commemorativa de la cursa, una ampolla de vi gentilesa de la Cooperativa Falset-Marçà, i altres obsequis i vals descompte de col·laboradors. Des de l’organització es demana als corredors que no vagin sols al Priorat, sinó que els acompanyin família i amics. Hi haurà un gran ventall d’activitats per a petits i grans per gaudir de la comarca.
La I Marató del Priorat comptarà, en paral·lel, amb les més diverses activitats lúdiques i formatives, com les visites guiades teatralitzades al celler de la Cooperativa, visites al Castell del Vi, curses infantils, activitats esportives, activitats musicals i artístiques i una botifarrada per dinar. Amb tot això es pretén aconseguir una jornada del tot festiva. Totes les activitats es publicaran properament al web de la Marató.
Tota la informació a la xarxa
Tota la informació que ja es va generant al voltant de la I Marató del Priorat és canalitza a través del web www.maratodelpriorat.com, el compte de Facebook (facebook.com/maratodelpriorat) i via Twitter (twitter.com/maratopriorat). Així mateix s’ha creat l’etiqueta #PrioratWineRun.
Des de l’organització s’està obert a qualsevol col·laboració i/o aportació per reconèixer aquesta comarca tan especial com és el Priorat que fusionarà esport i enoturisme el proper 4 d’octubre.